Kultura

Mali umetnici svoje vršnjake poveli u magični svet bajki iz Kine, Aljaske, Indije, Poljske…

U utorak 20.11.2018. otvorena je jednodnevna izložba dečjih likovnih radova u objektu „Prvomajski cvet“ u prostoriji vaspitne grupe koju vode vaspitači Marija Manić i Jelena Đorđević. Dečji radovi su nastali tokom radioničarskih aktivnosti u sklopu projekta „Bajkovito putovanje, interpretacija bajki iz različitih zemalja kroz govorno i likovno stvaralaštvo“ u okviru LPA za decu Pirota u periodu od 9.10.2018 – 13.11.2018.


Projekat je podrazumevao realizaciju umetničkih radionica sa decom predškolskog uzrasta radi upoznavanja dece sa različitim kulturnim nasleđem odabranih zemalja, proširivanja njihovog čitalačkog iskustva i pospešivanja dečjih govornih i likovnih stvaralačkih mogućnosti. Radionice su obuhvatale oblast književnosti (žanr bajke), oblast govornog stvaralaštva, likovnih umetnosti, muzike, drame i lutkarstva. Uključivale su savremenu upotrebu materijala i estetiku novih likovnih praksi u oblikovanju i prezentovanju ostvarenih aktivnosti uz slobodnu igru rečima, bojama, oblicima i zvucima.
Kreatori ovog putovanja, deca predškolske grupe povela su svoje drugare, posetoce izložbe, u magični svet bajki iz Kine, Indije, Srbije, Poljske, Irske i daleke Aljaske.


Radionice su vodili profesori strukovnih studija, dr Dragana Dragutinović, dr Bojana Nikolić i dr Jelena Veljković Mekić u organizaciji Udruženja likovnih i primenjenih umetnika „Nova art scena“, u saradnji sa PU „Čika Jova Zmaj“ u Pirotu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker