Sport

Mali planinari osvojili svoj prvi vrh

U okviru Božićne škole sporta već nekoliko godina organizuje se i škola planinarenja, koju uz pomoć Sportskog centra Pirot organizuje Planinarski klub “Vidlič”.

skola planinarenja_5

Ove godine školu planinarenja pohađa 18 mališana, a oni su, osim osnovnog kursa planinarenja po programu Planinarskog saveza Srbije, imali prilike i da osvoje svoj prvi vrh-Kozji kamik na Staroj planini. Reč je o verovatno najlepšem vidikovcu na Staroj planini sa koga “puca” pogled na Zavojsko jezero u celoj dužini, od Pakleštice pa gotovo sve do brane.

skola planinarenja_2

Školu planinarenja vodili su licencirani planinarski vodič Robert Ilić i planinarka Slavica Pavlović.

-Većinu časova proveli smo napolju na Sarlahu, Belavi, Dag banjici, a juče smo popeli i Kozji kamik. Prevoz je obezbedio Sportski centar Pirot a deca su bila oduševljena pogledom na jezero i okolne vrhove-kaže Robert za Pirotske vesti.

skola planinarenja_1

Jedan od mališana Željko Ilić kaže da je oduševljen planinarenjem i da već nekoliko godina pohađa školu planinarenja u okviru Božićne škole.

-Super nam je, naučili smo puno toga, kako da se ponašamo u prirodi, kako da se krećemo, orijentišemo, o vremenskim uslovima, a uživali smo i u prirodi-kaže Ilić.

skola planinarenja_4

Marija Manojlović, učenica petog razreda OŠ “8. septembar” kaže da se sa drugarima super provela na planinarenju.

-Bilo je naporno malo, ali na kraju predivno, svi smo se oduševili-kaže Marija.

skola planinarenja_3

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker