Sport

Mali planinari osvojili prvi vrh

U okviru upravo završene Božićne škole sportova, koja je ove godine okupila rekordnih preko 3.000 mališana, održana je i škola planinarenja.

skola planinarenja

U okviru škole, koju su vodili licencirani planinarski vodiči, i članovi Planinarskog kluba “Vidlič” novopečeni planinari upoznali su se sa osnovama boravka u prirodi i na planini.

kozji kamik

Takođe, upoznali su se i sa pravilnom upotrebom brojne planinarske opreme, od cipela, cepina, upotrebe užadi i drugih rekvizita.

kozji kamik 1

 

Kao svoj završni “ispit” mali planinari juče su osvojili i svoj prvi vrh, fantastični vidikovac Kozji kamik, sa koga se pruža neverovatan pogled na Zavojsko jezero od Pakleštice pa sve do brane.

stara planina kozji kamik

Po rečima licenciranog vodiča Roberta Ilića, mladi planinari su odlično savladali jednoipočasovni uspon do Kozjeg kamika i bili oduševljeni onim što su mogli da vide.

Ovogodišnja Božićna škola sporta u organizaciji Sportskog centra Pirot i opštine Pirot rekordno je bila posećena, jer je neki od 55 različitih programa pohađalo više od 3.000 mališana. Posebno interesovanje mališani su pokazali za klizanjem, pa je na klizalištu na Omladinskom stadionu svakog dana bilo čak i do 1.500 dece koja su besplatno mogla da uče da klizaju, a veliko interesovanje bilo je i za ostale programe.

Osim Sportskog centra Pirot i opštine Pirot, ove godine je ovu jedinstvenu i najmasovniju manifestaciju ovakvog tipa u Srbiji podržao i “Tigar tajers”, koji posluje u sastavu svetskog gumarskog giganta “Mišelina”.

 

 

Foto Planinarski klub Vidlič

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker