Lokalna samouprava

Mali olimpijci osvetlali obraz pirotskog sporta

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je priredio prijem za male pirotske olimpijce iz OŠ “8. septembar” koji su na upravo završenim Malim olimpijskim igrama u Paraćinu postigli odlične rezultate i osvojili brojna odličja. Vasić je malim pirotskim olimpijcima čestitao na uspehu i osvojenim odličjima i na odličnom predstavljaju pirotskog sporta.

olimpijci

Jovan Jovanović, iz Saveza za školski sport čestitao je svima na odličnom uspehu na Malim olimpijskim igrama.

-Veoma je veliki uspeh trećeg razreda, dečaci su osvojili 8. mesto na nivou države, drugi razred je osvojio četvrti, drugo mesto prvi razred i prvo mesto devojčice trećeg razreda. Svake godine se mi sa tih Malih olimpijskih igara vratimo sa ponekom medaljom i peharom. Ove godine bi bilo još više odličja da sudije nisu favorizovale neke ekipe. Ekipa drugog razreda koja je osvojila četvrto mesto trebalo je da bude treća, ali da se ne žalimo više na sudije. Mada, mi ćemo skrenuti pažnju da se to više ne dešava, makar u ovim najmlađim kategorijama. Nije vam bilo lako, takmičenja su dugo trajala, ali ste stoički podneli sve i doneli značajna priznanja u rodni grad-kazao je Jovanović.

mali olimpijci

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić čestitao je malim olimpijcima na odličnim rezultatima.

-Mi se radujemo sportskim uspesima Piroćanaca, a posebno kada su to deca sportisti. Iako mislim da u tom uzrastu pobeda nije najbitnija, najbitnije je gajenje sportskog duha. Stari Grci su rekli “U zdravom telu zdrav duh” i mi u Pirotu zbog toga negujemo sport da bi mali Piroćanci izrasli u zdrave ljude. Čestitam na svim uspesima a nadam se da će devojčice trećeg razreda otputovati u Split, da će se lepo provesti, a da li će osvojiti nešto to je manje bitno i treba ići bez opterećenja-kazao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker