Božićna škola sporta

Mali migranti iz Irana, Iraka, Sirije besplatno pohađaju Božićnu školu sporta, oduševljeni programima

Božićnu školu sporta pohađaju i mališani-migranti koji su se u našem gradu zadesili nakon napuštanja svojih ratom razorenih domovina. Danas smo grupu migranata zatekli dok uživaju u školi plivanja, koju pohađa ukupno stotinjak mališana u Zatvorenom bazenu u Pirotu. 

Osmogodišnja Marva, koja je poreklom iz Avganistana ali je već sasvim dobro naučila srpski jezik, kaže za Pirotske vesti da ide u školu “Vuk Karadžić” a da na Božićnoj školi sporta uči da pliva u Zatvorenom bazenu u Pirotu.

-Sviđa mi ovde na školi plivanja, sviđa mi se i Pirot, u školi imam učiteljicu i učim srpski i engleski jezik-kaže mala Marva.

Devetogodišnja Kali iz Iraka takođe kaže da joj se sviđa Pirot i Božićna škola sporta. Pomalo je naučila i srpski, ali još uvek uči.

-U Pirotu sam oko pet meseci, ostaću verovatno još dva ili tri meseca-kaže Kali.

Amir iz Irana kaže da mu se mnogo sviđa to što može da uči da pliva.

-Pirot je prelep grad, sviđa mi se ovde veoma, šest meseci sam u Srbiji i Pirotu, i meni i mojim drugarima se mnogo sviđa i Pirot i Srbija-kaže Amir.

Milan Jovanović, instruktor plivanja kaže za Pirotske vesti da školu plivanja pohađa stotinjak mališana u dve grupe.

-Imamo i male migrante koji redovno dolaze na školu plivanja, druže se sa svojim vršnjacima iz Pirota i svi uživaju u čarima Zatvorenog bazena-kaže Jovanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker