Obrazovanje

Mali jubilej, pet godina Gim Pi festa u okviru obeležavanja velikog jubileja, 145 godina Gimnazije Pirot

Peti po redu GimPi fest organizovan je pod  sloganom “Kad porastem biću…”, kao podsticaj svim učenicima osnovnih škola da razmotre sve mogućnosti koje Gimnazija pruža.  Na 13 štandova predstavljeni su različiti nastavni  predmeti gde učenici škole na zabavan način pokušavaju da približe školu, predmete i nauku posetiocima festivala. Ujedno je  promovisana i saradnja s Francuskom koja se neguje godinama unazad.

Moto ovogodišnje manifestacije je “Kad porastem biću…”, a učenici svih gimnazijskih smerova u saradnji i uz podršku svojih profesora, za sve nastavne predmete pripremili su projekte, prezentacije i izložbe.

Direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović, otvorila je peti po redu  GimPi fest za koji je istakla da  je namenjen je prevnstveno  učenicima osnovnih škola, ali i svima koji žele da prisustvuju ovoj tradicionalnoj smotri znanja.  “Još jedan Gim Pi fest, još jedna smotra našeg znanja , učenja, naših nastojanja da oplemenjujemo, učimo ida se radujemo školi, kreativnoj i svestranoj nastavi. Ovo je smotra znanja i učenja, nauke ali i učeničkog stvaralaštva, radoznalosti i kreativnosti. Sam moto manifestacije govori o tome koliko Gimnazija Pirot obrazuje svestrane, radoznale, širokoobrazovane učenike i priprema ih da krenu put različitih fakulteta” – rekla je direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović.

I ovaj festival održan je uz podršku loaklne samouprave i prijatelja gimnazije, javnih preduzeća i ustanova i privrednih subjekata. Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota  istakla je da su ipak učenici Gimnazije najzaslužniji za dobro organizovanje festivala ali i svih drugih aktivnosti koje promovišu školu i grad.  “Vi učenici ste ono što Gimnaziju čini Gimnzijom, zaista je ponos biti Gimnazijalac. Ovo je poruka i za sve osnovce koji danas posete Gim Pi fest. Biti Gimnazijalac je velika stvar i želim vam da sve uspomene koje ovde steknete nosite kroz život jer su to najlepše godine koje se uvek pamte. Vi ste ponos Gimnazije i ponos grada” – poručila je pomoćnica gradonačelnika, Milica Golubović.

Marta Vlatković zajedno sa svojim vršnjacima  na štandu geografije, kroz razne igre želi da predtsavi da geografije može da se uči i na zabavan način. “Gim Pi fest je specifičan i pokazuje šta sve deca mogu da uče i da samo učenje nije naporno već može da bude i zabavno. Ja sam do sada učestvovala na mnogim takmičenjima iz geografije, planiram da studiram geografiju” rekla je učenica Gimnazije, Marta Vlatković .

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker