Lokalna samouprava

Mali Jerusalim slavi Veliku Gospojinu

Svečanost će svojim prisustvom upriličiti i vladika niški Arsenije

U ponedelak 28.avgusta, Grad Pirot ne uz svečanu liturgiju, litije i rezanje slavskog kolača, prigodni kulturno-umetnički program i poslužene, proslaviti Gradsku slavu, Veliku Gospojinu.
Prazična Sveta liturgija održaće se sa početkom u 09.00 časova u Hramu Uspenija presvete Bogorodice u Tijabari. Posle liturgije, u 10.30 časova obaviće se rezanje slavskog kolača ispred Hrama. U 11.00 časova počinje litijska šetnja, tradicionalnom rutom ulicom S. Nemanjića, Kneza Lazara, preko Nikole Pašića, Golemog mosta, ulicom Kneza Miloša i Sriskih vladara do zgrade Gradske uprave.

Ove godine u slavskoj litiji osim građana Pirota, vernika, učestvovaće i pripadnici Vojske Srbije, policije i vatrogasaca u svojim svečanim uniformama.

Vladika Arsenije će svojim prisustvom upriličiti svečanost

Dolazak litija se očekuje u 11.45 časova, kada će početi svečanost proslave ispred zgrade Gradske uprave gde će se obaviti sečenje slavskog kolača.. Građanima i vernicima će se obratiti besedom Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški gospodin Arsenije, a potom će gradonačelnik mr Vladan Vasić čestitati slavu Grada Pirota. Predviđen je i prigodan kulturno-umetnički program, nastup folklornog ansambla Doma kulture, kao i hora Doma kulture.

Nastupa Ljiljana Popović sa muzičkom grupom Živa voda

Istog dana u porti Hrama u Tijabari, sa početkom od 19.00 časova, nastupiće vokalni solista i pisac duhovnih pesama Liljana Popović sa svojom muzičkom grupom Živa Voda.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker