Pirot - Mali Jerusalim

Mali Jerusalim proslavio Badnje veče (foto i video)

Večeras je u prisustvu velikog broja vernika u centralnom gradskom hramu – Pazarskoj crkvi, paljenjem badnjaka i lomljenjem česnice, a pre toga bdenijem i jutrošnjom liturgijom, obeleženi Badnji dan i Badnje veče, veče pre Božića. Bdeniju i celoj svečanosti prisustvovao je i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je uz čestitke svim Piroćancima, poželeo da Badnje veče i Božić proslave u miru i zdravlju.

-Drago mi je da se ovako veliki broj ljudi okupio večeras i to ne samo u Pazarskoj crkvi, veći i u velikom broju mesnih zajednica u gradu i selima, gde se takođe na sličan način obeležava Badnje veče. Svim Piroćancima čestitam Božić i želim mirnu 2020. godinu-poručio je gradonačelnik Vasić.

Jerej Petar Krstić, sveštenik Pazarske crkve kazao je da je misija Bogomladenca Isusa Hrista bila da nam donese mir, da vlada mir među ljudima.

-Bogomladenac Hrist je došao iz prevelike ljubavi prema čoveku, da postane jedan od nas, Bog da postane jedan od nas, da nam donese mir i smirenje. Onaj istinski mir, da imamo osećaj za drugoga, da mi budemo bližnji drugome, da mi dajemo, a ne da čekamo da nam se da, i da mi promenimo svoju prirodu na bolje-poručio je Krstić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de