Kultura

Mala noćna muzika i druge kompozicije za ljubitelje klasične muzike u Pirotu

U dvorani Doma kulture  održan je  koncert klasične muzike. Kompozicije je na flauti svirala Anđela Bratić u klavirskoj pratnji  Nikole Cvetkovića. Koncert je održan u okviru programa Pirotskog leta.

Koncert je počeo sa Mocartovom  „Malom noćnom muzikom“ koja je u originalu pisana za gudački sastav a pred pirotskom publikom izvođači su  nastupili sa originalnim aranžmanom za flautu i klavir. Program je nastavljen sa Pjacolinom „Istorijom tanga“ – kompozicijom od četiri stava, koja se na repertoaru ovih izvođača našla u znak obeležavanja stogodišnjice od rođenja Astora Pjacole –  argentinskog kompozitora slavljenog kao “spasitelj tanga”. Malobrojna publika u Domu kulture uživala je još uz kompozicije “Cinema Paradiso” iz istoimenog filma i “Regrets and resolutions” odnosno “Žaljenja i razrešenja” kako je u slobodnom prevodu umetnica nazvala ovu virtuoznu muzku koju izvodi.

Za umestnicu je ovo drugi nastup pred pirotskom publikom ali za razliku od prvog puta kada je sala bila prepuna ovoga puta to nije bio slučaj. Slaba posećenost nije uticala na kvalitet nastupa  jer kako kaže ona uvek svira od srca bez obzira na broj posetilaca ali je pozvala ljubitelje klasične muzike da naredni put dođu u većem broju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker