Lokalna samoupravaOstale vesti

Makaron moda – Počelo zapošljavanje radnika za fabriku u Pirotu, svečano otvaranje u aprilu

Kompanija “Makaron moda” uveliko radi na opremanju pogona u Pirotu kako bi probna proizvodnja, kako je najavljeno, počela u aprilu. Prema rečima zamenika gradonačelnika Pirota, Miloša Colića, koji je ovih dana razgovarao sa vlasnikom ove Kompanije, već je instalirano oko sto mašina i očekuje se dopremanje novih mašina i opreme. Što se tiče uslova koje hala mora da ispuni to je završeno i počeo je postupak izbora radnika u prvoj etapi zapošljavanja.

“Mislim da će u prvom talasu biti upošljeno oko dvesta radnika, a kako su najavili sigurno će biti zaposleno još sto novih. Rečeno nam je, i to je sasvim izvesno, svečano otvaranje Fabrike biće u aprilu. Neformalno sam saznao da neki od radnika već imaju potpisane ugovore o radu. Ono što su obećali za uslove rada i zaradu su ispoštovali, to još ne mogu da tvrdim, ali na osnovu onoga što sam čuo nije bila dezinformacija da će zarada biti dvadeset posto iznad minimalne plate. Vlasnik mi je rekao da će uskoro početi probna proizvodnja, i na osnovu toga smatram da je istina ovo o čemu se govori. Znam da ima mnogo zainteresovanih, preko sedamsto aplikacija. Naš je interes da sve firme prežive. Interes grada nikako nije da jedna kompanija ostane bez radnika, a druga da pokupi radnike. Takođe, interes nam je da uslovi koje imaju naši sugrađani budu što bolji, i naravno zarade. Konačno, mislim da je došlo vreme da se rad plaća u skladu sa odredbama zakona, što bi praktično značilo minimum garancije, a da je iznad toga sve stvar tržišne utakmice” – izjavio je Colić.

gradska izborna komisija grad pirot

Colić je dodao da je dobro što je konkurencija u Pirotu velika, a pre svega je dobro što će broj nezaposlenih pasti za, minimum, tri stotine. Ako se tome doda zapošljavanje u putnoj privredi, građevinarstvu i još nekim oblastima realne su šanse da se smanji stopa nezaposlenosti na nekih šest do sedam posto, što bi značilo da svako ko želi da radi ima mogućnost da dođe do posla. Colić se nada da korona neće pomuti račune i da predstoje bolji dani za grad Pirot i u oblasti privrede.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker