Lokalna samouprava

Majke iz Pirota sa troje i više dece od danas širom Srbije kupuju uz značajne popuste

U Domu kulture u Pirotu svečeno su uručene personalizovane kartice “Cena minus za 3+” majkama sa troje i više dece. Kartice je majkama uručio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, a svečanosti su prisustvovali predstavnici Uprave grada Pirota i, predsednik čačanskog Udruženja “Pokret za decu 3+”, Vladica Gavrilović. Dodelom kartica počela je, praktično, realizacija još jedne populacione mere grada Pirot u cilju poboljšanja položaja porodica sa više dece, jer će omogućiti kupovinu po nižim cenama i plaćanje brojnih usluga sa popustom. Personalizovane kartice, koje glase na ime majke, u izuzetnim slučajevima na oca, važe za celu porodicu i mogu se koristiti na teritoriji cele Srbije.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da grad sa svoje strane raznim merama podstiče roditeljstvo.

“Imamo besplatene udžbenike za treće dete, besplatan boravak u vrtiću, besplatnu užinu i tako dalje. Ovo je jeoš jedan vid male pomoći a to znači da ćemo sa Organizacijom “Da nas ima više – cene minus za 3+” pozvati naše lokalne poslodavce, uključiti se u širu porodicu gde ima preko 1.500 poslodavaca na teritoriji Srbije koji su dali razne popuste. Želim da pohvalim sve koji učestvuju u akciji u Pirotu, ima ih 34, a biće ih nadam se i više” – rekao je Vasić.

Vasić je naveo neke od privrednih subjekta, sportskih i kulturnih ustanova i organizacija koje su se uključile u ovu akciju. Majke su uz personalizovanu karticu dobile i katalog u kojem mogu videti gde sve mogu ostvariti popuste.

“Majke sa teritorije grada Pirota, u ovom trenutku je 300 prijavljenih, dobiće personalizovanu karticu i ovu brošuru i videće kakve popuste mogu ostvarivati, ne samo u Pirotu, već na celoj teritoriji Srbije. Isto tako i majke koje dođu iz drugih gradova u Pirot moći će da u našoj Biblioteci, na bazenu, pozorištu i na drugim mestima da ostvaruju popuste. Kao što sam rekao oko 300 porodica, 34 pravna lica i procenjuje se da će na ovaj način minimum 500 do 1.000 evra, na nivou godine, jedna porodica uštedeti” – izjavio je Vasić.

Predsednik Udruženja “Pokret za decu 3+” iz Čačka, Vladica Gavrilović sa ponosom ističe da sve ove mere koje sprovode lokalne samouprave uz pomoć države daju dobre rezultate. Sve mere koje se donose usmerene su ka buđenju svesti građana Srbije da je bela kuga naš najveći neprijatelj.

“Cena minus za 3 + jeste jedna akcija u kojoj se uspostavlja sinergija lokalne samouprave, Udruženja, porodica sa troje i više dece, privrednih i pravnih subjekata koji imaju veliko srce da daju popuste kako bi pomogli i rasteretili kućni budžet višedetnih porodica. Drago nam je što u ovoj prvoj fazi imamo preko 300 porodica, ali to će tokom godine biti više i možemo sponosom reći da svi zajedno dajemo doprinos da pobedimo nevidljivog neprijatelja naše zemlje, a to je bela kuga” – rekao je Gavrilović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker