Intervju

Majk Majkonski – najpopularniji Piroćanac na društvenim mrežama

Za našeg sugrađanina koga svi korisnici društvenih mreža u Pirotu znaju kao Majka Majkonskog, a čije pravo ime i prezime je Milorad Usković, bez ustezanja moglo bi da se kaže da predstavlja pirostkog Bila Kozbija. Njegov smisao za humor oduševljava na hiljade korisnika društvenih mreža, pre svega instagrama i fejsbuka, ali i Youtube-a, gde je odnedavno takođe aktivan. Majk na sebi svojstven šaljiv, katkad i satiričan način, kroz foto-montaže, takozvane mim-ove a u zadnje vreme i kroz video radove, oslikava našu svakodnevicu, događaje i ljude u Pirotu. 

Posebno su popularni Majkovi radovi sa nedavno održanog Sajma pirotske peglane kobasice, ali i sa mnogih drugih događaja koji okupiraju pažnju Piroćanaca.

-Sa svojim radovima sam počeo pre nekoliko godina najpre na fejsbuku. Želeo sam na šaljiv način da dam svoje viđenje svega onoga što se događa u Pirotu. Reakcije su bile zaista odlične, vremenom su ljudi počeli da mi sami daju ideje, šalju fotografije, video materijale, posebno kolege u Tigar Tajersu, gde radim već nekoliko godina, svakodnevno mi daju sugestije-kaže Majk, koga na instagramu prati 5.000 ljudi, isto toliko i na fejsbuku, mada, kako kaže za Pirotske vesti, na fejsbuku i dalje ima svoj privatan profil a ne stranu, jer mu popularnost po svaku cenu nije prioritet.

-Mogao sam da imam daleko veći broj pratilaca na fejsbuku, ali ja i dalje imam svoj lični profil, gde čak i ne prihvatam svakoga za prijatelja. Nije mi cilj da imam ogroman broj pratilaca, da imam možda i zaradu kao što to imaju drugi na društvenim mrežama, jednostavno uživam u tome da nasmejem ljude. To prijatelji, poznanici ali i ljude koje ne znam, vide, i svi mi prilaze sa obiljem pozitivne energije, podržavaju i daju mi motivaciju da nastavim. Od skora imam i svoj Youtube kanal, gde objavljujem video montaže u istom šaljivom duhu-kaže Majkonski, koji je i pasionirani disk džokej i veliki ljubitelj stripova, odakle takođe crpi inspiraciju.

-Lično najčešće volim da radim svoje radove vezano za Jabučila i Zorana Mojsilova, ali i da na svoj način prokomentarišem brojne događaje poput Sajma pirotske peglane kobasice, ali i gostovanja pevača, kao što je bio slučaj sa Gocom Tržan, kada je moj rad objavila i TV Pirot u uradnom terminu tokom novogodišnjeg programa-kaže Majk za Pirotske vesti.

 

Sajam pirotske peglane kobasice – očima Majka Majkonskog

I Meda voli peglanu: Rad našeg sugrađanina Majka Majkonskog hit na društvenim mrežama (VIDEO)

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker