Biseri Stare planineGradska hronika

Magla i sneg spasili vukove na obroncima Stare planine

Ovog vikenda, tačnije u nedelju, održan je tradicionalni, 15.  po redu Sabor lovaca Pirot, koji je ove godine okupio 500 lovaca iz cele zemlje.

Rano ujutru, nakon okupljanja lovaca predsednik L.U. „Ponišavlje“ Zoran Aleksić održao je kratak govor, apelujući na bezbednost u lovu pre svega i svečano otvorio Sabor lovaca Pirot 2015. 

IMG_20150208_065002Sabor lovaca u Pirotu se tradicionalno održava na prelepim tereima  atarima sela Nišor, Dobri Do,  Koprivštica, Pokrevenik, Temska, Sopot i Oreovica. Lovci su bili raspoređeni po ranije dobro napravljenom planu od strane Stručne službe L.U. „Ponišavlje“ Pirot. Vremenski uslovi su bili loši za lov ali su lovci bili istrajniji i disciplinovani i zadržali se na svojim mestima do završetka lova. U toku lova su hajkači pokrenuli 8 vukova u potezu između Planinarskog doma i sela Dobri Do i iz pravca Zavojskog jezera. Lovci koji su bili raspoređeni na čeku uspeli su da vide i pucaju na četri vuka međutim vukovi su ovog puta imali više sreće i izvukli se bez ogrebotine. Odstreljena je jedna lisica-kažu u Lovačkom udruženju “Ponišavlje” 

IMG_20150208_121716Lov na predatore je bezbedno završen oko 12 h nakon čega su lovci nastavili svoje druženje i prepričavanje lovačkih priča. Sabor lovaca Pirot 2015 protekao je bez ikakvih incidenata što je naravno i najveći uspeh ovakvih organizacija.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker