Kultura

Magični svet Dragane Branković

Večeras je u galeriji “Čedomir Krstić” otvorena izložba foto-ilustracija, jedinstvenih umetničkih radova pirotske akademske umetnice Dragane Branković. Kako je Pirotskim vestima kazala ova umetnica, serijom fotografija pod nazivom “Magični svet” zakoračuje se u svet mašte i misterije, nadrealni svet, svet poput sna.

-Prostor gde se stvari osećaju, a ne razumeju. Prostor u kome želimo da ostanemo dugo, dugo-kaže Brankovićeva i dodaje da je reč o foto ilustracijama. Volim da ilustrujem teme kao što su one ženske slabosti, šta da obuče, žena sa hiljadu kofera, to mi je uvek interesantno. Ima puno različitih ideja i polazišta. Nekada mi je interesantno da pođem od boje. Ideja mi je neka atmosfera, neki svet, koji bi mi bio jako interesantan da uđem u njega. Fotografije koje se tu nađu, to su sve moje fotografije koje ja godinama radim. Fotografišem mahovinu, neke delove koje bi kasnije mogla da iskoristim za neku foto-montažu, to su neki sitni, fini detalji, koje fotografišem i koje kasnije nađem kao neverovatno blago-kaže Brankovićeva za Pirotske vesti.

11_resize

Dragana Branković rođena je 1978. godine u Pirotu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Članica je “Nove art scene”, dobitnica je prve nagrade na 30. godišnjoj izložbi DLUP-a 2006. godine. Priredila je dve samostalne izložbe u Pirotu i Berlinu. Posebno je zapažena bila izložba u Berlinu, gde je Brankovićeva prezentovala radove inspirisane šarama pirotskog ćilima, što je naišlo na oduševljenje tamošnje publike.

[envira-gallery id=”25635″]

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker