Babušnica

MADE IN BABUŠNICA: Oprema za motocikliste pod markom BMW, uniforme za hrvatsku poštu, kalupi za svetske gumarske gigante…

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović juče je boravio u jednodnevnoj poseti Babušnici gde je obišao najpre opštinu Babušnica, zatim kompaniju DMD Fiore, koja proizvodi jakne i pantalone za motocikliste pod markom BMW, ali i uniforme za hrvatsku poštu, kompaniju D kompani, koja pravi kalupe za svetske gumarske gigante širom sveta, a obišao je i turističko seosko gazdinstvo Zanoga u Gorčincima, vlasnika Srbislava Jovanovića, čoveka koji je zaslužan za pokretanje Turističke organizacije Babušnica.

Ministar Martinović je bio vidno impresioniran onim što je video u Babušnici i kazao da je opredeljenje Vlade Srbije da se Srbija ravnomerno razvija. Martinović je kazao da je poslednjih godina ova varošica mnogo napredovala u svakom pogledu, grade se putevi, i lokalni i regionalni, država ulaže milijarde u regionalne puteve, i to samo u poslednje tri godine.

MILIJARDE ZA REGIONALNE PUTEVE

Ambiciozna predsednica Privremenog organa opštine Babušnica Ivana Stojičić zahvalila se na poseti ministru Martinoviću i naglasila veliku podršku Vlade Srbije Babušnici. Kao ilustraciju svega, Stojičićeva je navela činjenicu da je država u poslednje tri godine u babušničkoj opštini rekonstruisala 29 kilometara regionalnih puteva u šta je uloženo čak 1.2 milijarde dinara.

-U svakom pogledu opština Babušnica snažno napreduje, ne samo u pogledu infrastrukture, u koju ulaže i opština i država, već i u pogledu razvoja turizma. Zaštitili smo lužničku vurdu, napravili brend, a 2020. godine nismo imali registrovane smeštajne kapacitete seoskog turizma, a sada ih imamo skoro 200 zahvaljujući inovativnom programu razvoja seoskog turizma, koga uveliko realizujemo-poručila je predsednica Stojičić. Najbolji primer razvoja seoskog turizma jeste domaćinstvo Srbislava Jovanovića u Gorčincu, koje je ministar obišao.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker