Gradska hronika

Mačka izazvala kratak spoj na trafo stanici – gotovo ceo grad bio bez struje

Noćas je došlo do kratkog spoja na trafo stanici otvorenog tipa nedaleko od sela Gnjilan zbog čega je gotovo ceo grad bio bez struje. U pojedinim delovima grada struja je došla brzo dok je u drugim delovima snabdevanje strujom normalizovano posla par sati, zahvaljujući intervenciji velikog broja ekipa pirotske Elektrodistribucije. 

Kako za Pirotske vesti kažu u Elektrodistribuciji, kratki spoj je izazvala mačka koja je dodirnula provodnike na ovom objektu otvorenog tipa. Zahvaljujući specijalnom sistemu zaštite, koji je odmah reagovao, napajanje je isključeno pa su izbegnute veće štete. Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije su momentalno reagovale kako bi se snabdevanje strujom u najkraćem mogućem roku normalizovalo.

Ova trafo stanica je jedna od tri najvažnije u Pirotskom okrugu.

Kako je Pirotskim vestima kazao Sreten Savov, iz Gradskog štaba za vanredne situacije, za sada nema prijavljenih većih problema prouzrokovanih ovim noćašnjim događajem.

-Mi smo još noćas kontaktirali sa nadležnima, s obzirom da ceo grad ostao bez struje, ali za sada nemamo nikakve prijave većih šteta prouzrokovanih ovim događajem-kazao je Savov Pirotskim vestima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker