Vasić u sastavu delegacije Srbije na sednici Monitoring komiteta Saveta Evrope

Podelite

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić predstavljaće Pirot i Srbiju na važnoj sednici Monitoring komiteta Saveta Evrope koji će za dva dana biti održan u Turskoj u Istanbulu. Vasić će biti deo delegacije Srbije na ovom sastanku. 

-Srbija ima svoje predstavnike u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. Ja sam 2016. godine na predlog Stalne konferencije gradova i opština imenovan da budem zamenik člana delegacije Srbije pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. Komisiju inače imenuje Vlada Srbije. Kongresi se održavaju obično u martu i septembru u Strazburu, a u međuvremenu se dešavaju razni sastanci različitih odbora širom Evrope. Jedan od najvažnijih odbora jeste Monitoring komitet koji će imati svoj sastanak u Istanbulu 28. juna i ja ću ovom prilikom biti u sastavu delegacije Srbije, predstavljaću i Pirot i Srbiju, a na dnevnom redu će biti više tema, između ostalog, verovatno najzanimljivija tačka biće vezana za stanje lokalne demokratije u Srbiji, a na inicijativu predsednika opštine Paraćin. Videćemo o čemu će se još raspravljati. To je prilika da se uspostave kontakti sa važnim ljudima, koji predstavljaju Srbiju, ali i Savet Evrope-kazao je Vasić Pirotskim vestima.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1