Vasić na sastanku Monitoring komiteta Saveta Evrope

Podelite

U Beogradu se danas, u hotelu Moskva, održava sastanak Monitoring komiteta Saveta Evrope. Ovom važnom sastanku prisustvuje i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Na sastanku ovog važnog tela Saveta Evrope razmatraće se stanje  i izveštaji o situaciji lokalne demokratije u nekoliko zemalja Evrope, poput Poljske, Moldavije, ali i izveštaji o izborima za kantonalne skupštine Federacije BiH. Na sastanku je objavljeno i da će Savet Evrope uputiti takozvanu postmonitoring misiju koja će pokrenuti dijalog o poštovanju sloboda i načela demokratije, posebno u manjim sredinama u Srbiji.

Po Vasićevim rečima, prezentovani su brojni izveštaji komisija koje su obišle neke zemlje i izvestile Komitet o stanju lokalne demokratije, rezultatima nadgledanja izbora i drugim važnim pitanjima.

-Naredni sastanak će biti održan 2. aprila u Strazburu, a 3. jula biće održan još jedan sastanak u Oslu-zaključio je gradonačelnik Vasić.

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1