Vasić: Dolaskom investitora iz Nemačke, pored postojećih Francuza i Italijana Pirot bi dobio mnogo

Podelite

Nakon obilaska Tigra AD od strane privredne delegacije iz Nemačke gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić istakao je da je za Grad Pirot od ogromne važnost da nakon francuskih investitora u Mišelinu, italijanskih u Prvom maju, u Pirot dođe i velika kompanija iz Nemačke koja bi trajno stabilizovalai kompaniju Tigar AD. 

-Do skora se kada se govorilo o Tigru AD govorilo o problemima, a sada govorimo o razvojnim planovima i sa potencijalnim strateškim partnerima. To je plod upliva države, pomoći lokalne samouprave ali i obimnog restrukturiranja koje je sproveo menadžment kompanije. Tigar AD je sada potpuno upošljen, rade u tri smene i prvi put razgovaramo sa potencijalnim investitorom iz Nemačke što je velika stvar. Njihovi prvi utisci su dobri, tek će proučiti detaljnije poslovanje fabrike a posebno raduje činjenica da ovo nije kupovina radi prodaje već mogućnost dugoročne saradnje. Prilikom razgovora sa privrednom delegacijom iz Nemačke u mom kabinetu ja sam posebno podvukao da je za Grad Pirot od ogromne važnosti da nakon francuskog Mišelina, itaijanskog investitora u tekstilnom sektoru – nekadašnjem Prvom maju, imamo i jednog velikog invetitora iz Nemačke. Time bi Pirot ozbiljno odskočio i potpuno bi stabilizovali privrednu situaciju u Pirotu. Jedina potencijalna opasnost je bila upravo fabrika Tigar AD sa hiljadu radnika, a na ovaj način takvih dilema ne bi bilo-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1