Šef Delegacije EU u poseti Pirotu

Podelite

Nj.E. Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, 10. i 11. jula 2018. posetiće Pirot.

Tokom prvog dana posete ambasador će se sastati sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom Pirota, posetiće Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“, nakon čega će imati sastanak sa gostujućim policijskim službenicima iz zemalja Evropske unije, koji u okviru Podrške Evropske unije upravljanju granicom učestvuju u zajedničkim patrolama na istočnoj granici Srbije.

Drugog dana posete, 11. jula 2018 od 10:15 sati, ambasador Fabrici će posetiti Regionalni centar Granične policije na granici Srbije i Bugarske, gde će se sresti sa generalom Policije Milenkom Božovićem, načelnikom Uprave granične policije. Podrška Evropske unije upravljanju granicom, osim gostujućih policijskih službenika, obuhvata i nabavkuspecijalizovane opreme za nadzor granice, kao što su sofisticirani dronovi, endoskopske i termovizijske kamere, terenska vozila, komunikacioni uređaji, čitači putnih isprava, specijalizovani dvogledi….

Od 11:30 sati planirana je poseta Prihvatnom centru za migrante i izbeglice u Pirotu. Podrška Evropske unije u ovom Centru, kao i u ostalim prihvatnim i centrima za azil, obuhvata obezbeđivanje uslova za adekvatan smeštaj, ishranu, pristup zdravstvenoj nezi, zaštitu migranata, a posebno ranjiivih kategorija kao što su žene i deca.

Nakon Prihvatnog centra, od 12:20 sati, ambasador će posetiti Momčilovu tvrđavu, čija je rekonstrukcija u toku sredstvima Evropske unije i Grada Pirota. Nakon završetka rekonstrukcije očekuje se povećan broj turista u ovom kraju, kao i nove mogućnosti za razvoj lokalne ekonomije.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1