Pirotski poljoprivrednici obišli najvećeg svetskog proizvođača kalemova vinove loze u Italiji

Podelite

Pedesetak pirotskih poljoprivrednika tokom prvog dana boravka u Italiji obišlo je juče pogone najvećeg svetskog proizvođača kalemova vinove loze – “Vivai Cooperativi Rauscedo”, u okolini Venecije. Pirotski poljoprivrednici upoznati su sa svim segmentima rada ove kooperative koja okuplja preko 250 proizvođača iz ovog dela Italije. 

Kako je Pirotskim vestima kazao menadžer za izvoz u ovoj kooperativi Rafaele Nieta, ova kompanija će ove godine proizvesti čak 91 milion kalemova vinove loze.

-Naša kompanija je kooperativa koja okuplja preko 250 proizvođača. Kooperativa je osnovana 1933. i za poslednje 85 godine mi imamo odličnu saradnju i kooperaciju kako bi ostvarili krajnji rezultat a to je najbolji kvalitet za naše kupce. Tajna uspeha su visoki standardi kvaliteta i saradnja-kaže on i dodaje:

-Članovi naše kooperative su uglavnom proizvođači gde se ovaj posao prenosi sa kolena na koleno. Zbog toga je saradnja zaista na visokom nivou i to je tajna našeg uspeha-kazao je Nieta.

 

Goran Svetozarević, stručnjak za vinogradarstvo kazao je da su poljoprivredni proizvođači iz Pirota, među kojima je bilo i vinogradara, mogla da zahvaljujući ovoj poseti stekne dragocena iskustva i upozna se sa najmodernijim tehnologijama u ovoj oblasti.

Grupa od pedesetak poljoprivrednika u Italiji će na stručnoj ekskurziji boraviti do 10. decembra a do onda će obići i ogromne farme kašmir-koza, velike plantaže jabuka, vodeće italijanske pčelare i mnoge druge proizvođače koji u svojoj poljoprivrednoj proizvodnji koriste najmodernije tehnologije i metode.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1