Lokalna samouprava

Pirotska peglana, Stara planina, kačkavalj izazvali ogromno interesovanje u Banja Luci

U okviru ponude i promocije TOS-a, , Turistička organizacija Pirot je kao predstavnik destinacije koja je pobedila na konkursu za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji 2015. godine predstavila u Banjaluci, turističke potencijale, kulturno, istorijsko i duhovno bogatstvo, te prirodne atrakcije i interesantne lokalitete u Pirotu.


Pirot je prvi put sa svojim turističkim, kulturnim i gastro ponudama u Banjaluci. Veliku pažnju novinara i prisutnih pobrali su prepoznatljivi pirotski brendovi „pirotski ćilim“, kačkavalj, i „pirotska peglana kobasica” koja se izrađuje samo Pirotu. Osim gurmanluka u Pirotu su veoma ponosni na Staru planinu, za koju važi da je jedna od najlepših na Balkanu i idelano je mesto za aktivan odmor i trošenje viška ”pirotskih” kalorija.
Veče promocije održano je u hotelu Bosna u Banjaluci, a prisustvovali su, pored medijskih kuća, i uvaženi gosti – Generalni konzul Generalnog Konzulata Republike Srbije Vladimir Nikolić , Državni sekretar Ministarstva turizma R Srbije, predstavnici Ministarstva trgovine i turizma u Vladi Republike Srspke, načelnici Gradske uprave Grada Balja Luka , predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Banjaluke, kao i predstavnici najvećih Turističkih agencija Banjaluke i Turističke organizacije grada Banja Luka.
Turistička organizacija Pirot predstavila se i na Sajmu turizma Banjaluka 2019 . Promotivni štand je bio izizetno posećen od strane medija a posebnu pažnju ukazala je ministarka trgovine i turizma Vlade Republike Srpske Dragica Kovač, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić te mediji – Javni servis Republike Srpske – RTRS, Alternativna televizija Banja Luka, Elta Televizija Banja Luka, Federalma novinska Agencija – FENA , Srpska novinska agencija – SRNA, te Nezavisne novinme BiH, Glas Srpske RS, kao i portali MONDO, Banjaluka portal..
TO Pirot je zajedno sa kolegama iz TOS-a gostovala u Jutarnjem programu RTRS gde je razgovor praćen kadrovima video prezentacije grada Pirota i dekorativnog prikaza pirotskog ćilima , kačkavalja i peglane kobasice.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker