Ogromno interesovanje za IT obuke u ZIP centru Pirot

Podelite

Interesovanje za obuku za rad u IT industriji, koju realizuje ZIP Centar Pirot uz podršku Grada Pirota i Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj je ogromno, rečeno je Pirotskim vestima u ZIP Centru Pirot. Za deset mesta prijavilo se više od 40 kandidata. U ZIP Centru kažu da će uložiti napore da se obuka obezbedi za što veći broj kandidata. 

Obuka treba da počne decembra meseca, nakon selekcije kandidata. Cilj ove obuke jeste da nakon šest meseci provedenih na treningu polaznici steknu osnovna znanja i veštine za samostalni rad ili rad uz mentora u okviru navedene oblasti. Teme koje će posebno biti obrađene na obuci su: 1. Uvod u programiranje 2. Strukturno programiranje u C# 3.Objektno programiranje u C# 4. Razvoj desktop aplikacija u C# 4. Razvoj web aplikacija 5. Rešavanje realnih problema iz prakse.

Projekat „Osnivanje start ap centra u Pirotu“ sprovodi Grad Pirot u partnerstvu sa ZIP centrom za mlade-biznis inkubator  d.o.o. Pirot. Ovaj projekat je finansiran je od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i u svojoj strukturi ima tri komponente: 1. Rekonstrukciju objekta 2. Opremanje objekta i 3. Programski deo.

Svršenim polaznicima će biti ponuđeno mesto za rad u zajedničkom radnom prostoru gde će moći da rade i da se umrežavaju sa ostalim kolegama iz novonastale IT zajednice.

Trajanje obuke je šest meseci, sa mesečnim fondom od osam časova (dva časa nedeljno). Nastava će se održavati vikendom u skladu sa kalendarom predavača i polaznika.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1