Odbornici Skupštine grada usvojili rebalans budžeta

Podelite

Na današnjoj sednici Skupštine grada, odbornici su usvojili niz bitnih odluka. Jedna od najvažnijih je uobičajni rebalans budžeta, koji se usvaja krajem svake godine. Na Skupštini je takođe doneta i odluka o utvrđivanju prosečne cene po kvadratnom metru za obračun poreza na imovinu, kao i dopuna odluke o određivanju zona za oporezivanje imovine.

Odlukom odbornika, dužnosti je razrešen dosadašnji član gradskog veća Ninoslav Ćirić, čije je mesto zauzela Ivana Jovanović, iz Socijalističke partije Srbije.

Predsednik Skupštine, Milan Popović zadovoljan je današnjom sednicom, i na samoj konferenciji apelovao je na odbornike opozicije da se služe argumentima u diskusiji, a ne proizvoljnim i populističkim izjavama, koje nisu utemeljene argumentima.

Predstavnici opozicije, iz odborničke grupe „Najbolje za Pirot i „Pirotska nova snaga“, Žarko Todorović i Dimitrije Vidanović, osvrnuli su se na budžet, i njegovu realizaciju, kao i na obračun poreza na imovinu, smatrajući da će porez na imovinu biti veći u 2019.godini.

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, odgovarajući na navode opozicije, izjavio je da za bilo koju diskusiju potrebno poznavanje teme o kojoj se govori, što to nije slučaj sa opozicijom. Lokalna samouprava se uvek držala zakona i instrukcija koje donosi ministarstvo finansija, i da su po tim instrukcijama i formirane usvojene odluke. Većina predloga opozicije nije usklađena sa zakonskom regulativom, i da se samim tim ne mogu ni razmatrati, izjavio je Vasić.

 

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1