Kroz Srbiju prošlo više od milion i po migranata

Podelite

Kroz našu zemlju je od početka migrantske krize prošlo više od milion i po izbeglica, kazao je danas novinarima Vladimir Cucić, iz Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, prilikom posete šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija Prihvatnom centru kod Pirota. Trenutno u ovom centru kod Pirota smešteno je 86 migranata. Prihvatni centar je zajedno sa Fabricijom obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. 

-Ovo je jedan od 18 ovakvih centara čije funkcionisanje finansira EU. Vi vrlo dobro znate da je migrantska kriza vrhunac dostigla 2015. godine i do tada EU je dala 100 miliona evra za pomoć u rešavanju migrantske krize-kazao je Fabrici.

Cucić je kazao da je vrh talasa priliva migranata iza nas, da je u Prihvatnom centru kod Pirota trenutno smešteno 86 osoba, ali i da bez pomoći EU Srbija bi veoma teško mogla uspešno da se nosi sa ogromnim izazovom kakav je priliv ogromnog broja migranata. Fabrici je prilikom obilaska Prihvatnog centra razgovarao sa medicinskim osobljem, a posebno je sa zadovoljstvom konstatovao da je već nekoliko mališana koji su se rodili u Pirotu, dobilo srpska imena.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1