Javni poziv za dodelu priznanja Grada Pirota za 2018. godinu

Podelite

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Г Р А Д    П  И  Р  О  Т

    Градска управа

    I бр. 06-91/2018

Пирот,09. 11. 2018.г.

         

На основу члана 19. Одлуке о јавним признањима и наградама Града Пирота (“Службени лист града Ниша”бр.49/01), Комисија за доделу јавних признања и награда, објављује

 

 

  • Ј А В Н ИП О З И В

за достављање предлога за доделу јавних признања и награда

                                                                               Града Пирота за 2018. годину

 

– Звање ”Почасни грађанин Града Пирота”

                  – Звање ”Заслужни грађанин Града Пирота’

                 

                  Награде у виду медаља и плакета – Награда ”28. децембар”

                                                                                                    – Награда ”28. децембар”- Посебно признање

 

 

Звање ”Почасни грађанин Града Пирота’додељује се за изузетне заслуге у развоју привреде и друштвених делатности, као и за изузетна постигнућа и дела која доприносе развоју и афирмацији Града Пирота. Звање се може доделити држављанину Републике Србије и држављанима других  земаља.

 

Звање ”Заслужни грађанин Града Пирота”додељује се појединцима који су рођени или живе на територији Града Пирота, за изузетне заслуге у развоју привреде и друштвених делатности, унапређивање међународне сарадње, као и постигнућа и дела чији су ефекти за развој, статус и афирмацију Града Пирота евидентни кроз дужи временски период. Звање може се доделити и постхумно.

 

Награда ”28. децембар”додељује сезаизузетна достигнућа у привреди, здравству, информисању, пољопривреди, малој привреди, проналазаштву, спорту, образовању, култури и другим областима, правним лицима и појединцима.

 

Награда ”28. децембар”Посебнoпризнањeдодељују се поводом значајних јубилеја, завршетка акција од посебног интереса за град, за допринос у акцијама хуманитарног карактера, предузећима, институцијама, установама, месним заједницама и појединцима.

 

Предлоге за доделу јавних признања и награда могу поднеди сва физичка и правна лица.

 

Неблаговремени и непотпуни предлози се неће разматрати.

 

Предлози се упуђују у писаној форми уз свеобухватно образложење и обавезно наглашавање за коју се награду предлажу, Комисији за доделу јавних признања и награданајкасниједо10.12. 2018. године, на адресу:

 

 

Град Пирот-Градска управа

-Комисија за доделу јавних признања и награда,

18300 Пирот, Српских Владара 82.

 

 

Ближе информације оЈавном позиву икритеријумима за доделу признања обратити на тел.305-552.

 

 

  • Комисија
  • за доделу јавних признања и награда                                                                                                      Града Пирота

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1