EU pomaže Srbiji u kontroli granice – donacija opreme vredne milion evra

Podelite

Sam Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji danas je zajedno sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem i šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem, obišao Pograničnu policiju kod Dimitrovgrada i tom prilikom konstatovao da je EU donirala srpskoj pograničnoj policiji opremu koja će omogućiti daleko efikasniju kontrolu granice sa Bugarskom čija je vrednost oko milion evra. 

Delegaciju je primio general policije i načelnik Uprave granične policije Milenko Božović, a sastanku su prisustvovali i predstavnici policija zemalja EU koja učestvuju u realizaciji ovog projekta. Predstavljena je sofisticirana oprema za kontrolu granice i sprečavanje nelegalnog ulaska migranata,  a osim ulaganja u opremu, EU je sa dva miliona evra finansirala i kadrove iz policija nekoliko zemalja EU poput Slovačke, Austrije, Mađarske, Slovenije i drugih zemalja, koji borave u Pirotu i pomažu srpskim kolegama prilikom kontrole granica.

General Božović se zahvalio EU na velikoj podršci u proteklom periodu i izrazio nadu da će se ova dobra saradnja nastaviti.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1