Darovi netaknute prirode na Staroj planini – PROGRAM manifestacije

Podelite

Sa željom da očuva, neguje i promoviše značaj tradicionalnog nasleđa sela Dojkinci i Visoka, Mesna zajednica sela Dojkinci, u saradnji sa gradom Pirotom, uz podršku Turističke organizacije Pirot, organizuje drugu po redu manifestaciju pod nazivom DAROVI NETAKNUTE PRIRODE. Manifestacija se održava u subotu 15. septembra od 11 do 17 sati u centru sela, kazala je Pirotskim vestima Slavica Ćirić, koja je uključena u organizaciju  i jedan je od inicijatova održavanja ove manifestacije. 

-U sklopu manifestacije biće prezentovani „Darovi netaknute prirode“ Stare planine i tradicionalna jela sa posebnim akcentom na krompir kao brend proizvodom sa ovih prostora. Takmičarski deo manifestacije biće u pripremi jela po receptu naših baka i pripremi tradicionalne pite. Biće podeljene nagrade za  najbolje pripremljeno jelo po receptu naših baka, najbolje pripremljenu pitu i za najlepši štand. Paralelno sa izlaganjem proizvoda, odvijaće se kulturni i sportski program za decu i odrasle. Manifestacija je promotivnog i prodajnog karaktera-kazala je Ćirićeva Pirotskim vestima.

 

Program manifestacije:

10:00 -17:00 Slobodan obilazak štandova od strane posetilaca
12:00 – 13:0 Svečano otvaranje manifestacije uz kulturni program
Dodela priznanja i uručivanje nagrada za: najbolje pripremljeno jelo po receptu naših baka , najbolju pitu i najlepši štand
13:00 – 15:00 Zabavni program, sportska takmičenja, dodela pehara i medalja
15:00 -17:00 Posluženje jela iz kotlića za posetioce, prostorije MZ Dojkinci
15:00 -17:00 Posluženje za zvanice i medije, kafana Dojkinci
17:00 Završetak manifestacije

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1