Ambasador Češke: Pirot je grad velike perspektive koji je mnogo napredovao poslednjih godina

Поделите ову вест

Ambasador Češke Tomaš Kuhta danas je posetio Pirot gde je najpre razgovarao sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem o dosadašnjoj i mogućnostima za buduću saradnju Pirota i Češke. Ambasador Kuhta je kazao novinarima nakon razgovora sa gradonačelnikom Vasićem da je Pirot jedan od prvih gradova u Srbiji ne računajući Beograd, gde boravi u zvaničnoj poseti.

-Pirot ima strateško dobru poziciju i dobru saradnju sa Češkom. Imali smo Čehe koji su živeli ovde, imali smo donacije bolnici u Pirotu, imamo neke ideje kako da se u budućnosti sarađuje i što se tiče deponije, razgovarali smo sa gradonačelnikom o velikom napretku koji je grad napravio zadnjih nekoliko godina što se tiče razvoja infrastrukture, Slobodne zone, privlačenja stranih ulagača kojima je Pirot vrlo atraktivan. O tome sam već pričao u Beogradu sa nekoliko ambasadora, francuskim, bugarskim slovačkom ambasadorkom. Dakle, Pirot je grad gde se vidi velika perspektiva i ja sam sretan da mogu posetiti ga i videti sve lično-kazao je ambasador Kuhta.

Gradonačelnik Vasić zahvalio se ambasadoru Kuhti na poseti. 

-Želim da se zahvalim ambasadoru na poseti, u proteklim godinama smo imali lepu saradnju i veliku donaciju našoj bolnici, ali smo mi iskoristili priliku da razmenimo iskustva o lokalnom ekonomskom razvoju, a možda ćemo uspostaviti i još bolju saradnju. U Pirotu jedina institucija koja ima ime nekog stranca jeste apoteka Karlo Skacel u centru grada i to je samo svedočanstvo da su i u prošlosti Česi učestvovali u razvoju našeg grada-kazao je Vasić.


Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar