Lokalna samouprava

Ljubivoje Ršumović: Čitajte, da biste živeli!

Izuzetno poznati domaći dečiji pisac Ljubivoje Ršumović otvorio je večeras u hali “Kej” osamnaesti po redu Salon knjige i grafike porukom “Čitajte, da biste živeli”. Ršumović je na otvaranju Salona kazao da je poslušao savet velikog francuskog književnika Flobera “Čitajte, da biste živeli”.

 
 

-Ja sam poslušao taj savet, i celog života sam se družio sa knjigama. Čitajući knjige proživeo sam stotine života sa junacima tih knjiga. Vremenom sam i ja počeo da pišem knjige, tako da sada mogu reći da ja živim da bih pisao knjige. I uspeo sam u jednoj mladačkoj želji – da imam više napisanih knjiga nego godina – rekao je Ršumović.

 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da mu je drago što Salon knjiga svake godine okupi ogroman broj ljubitelja knjige ali i zbog toga što Salon dugo traje.

-Zahvaljujući ovoj manifestaciji, Pirot nije samo grad brendova poput peglane kobasice, pirotskog kačkavalja i sira, već i grad knjige. Ova manifestacija je značajna jer upotpunjuje kulturnu ponudu našeg grada-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kazao je da je ovogodišnji Salon okupio 28 izlagača koji su za sve posetioce Salona priredili sajamske popust.

– Narednih nedelju dana priredili smo veliki broj promocija i književnih večeri za sve ljubitelje knjige-kazao je Ćirić.

Salon knjige i grafike koji traje do 19. februara organizuje Dom kulture uz pomoć Narodne biblioteke i Sportskog centra Pirot. Pokrovitelj manifestacije je grad Pirot.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker