BabušnicaBela PalankaKultura

Likovni konkurs “Evropa u mom kraju”

Likovni konkurs za novogodišnji kalendar programa Evropski PROGRES, na temu „Evropa u mom kraju“, počinje za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije. Konkurs teži da podstakne srednjoškolce i srednjoškolke na razmišljanje o potencijalnim projektima koji bi doprineli boljoj svakodnevici njihovih lokalnih zajednica, prevashodno mladih. Na konkurs svoje radove mogu slati i učenici iz Babušnice i Bele Palanke, opština koje su takođe uključene u ovaj projekat.

evropa u mom kraju

Organizovanjem konkursa, Evropski PROGRES nastavlja tradiciju koju su, zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije i Vlade Švajcarske, tokom prethodne decenije u jugozapadnoj i južnoj Srbiji uspostavili evropski razvojni programi EU PROGRES, PRO i MIR. Učenici, nastavnici i roditelji ovu inicijativu u prošlosti pozitivno su ocenili i sa zadovoljstvom podržavali.

Dvanaest najboljih radova, koje bude odabrao stručni žiri, biće štampano na kalendaru Evropskog PROGRESa za 2016. godinu. Mladi autori odabranih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima, kao i mobilnim telefonima. Laptop i projektor biće dodeljeni školi koja bude proglašena za najbolju na osnovu ukupnog broja i kvaliteta svih podnetih radova, kao i predanosti u organizaciji internog školskog takmičenja. Konkurs je otvoren do 15. novembra 2015. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani krajem decembra.

Učesnici i učesnice ovogodišnjeg likovnog konkursa „Evropa u mom kraju“ treba da, uz iskazano razumevanje odabrane teme, predstave svoje ideje o lokalnim projekatima koji bi pozitivno uticali na svakodnevicu lokalnog stanovništva, naročito mladih. Sve radove treba da prati i kratak tekstualni opis projekta i koristi koju bi doneo zajednici i  mladima u njoj.

Detaljnije informacije o likovnom konkursu mogu se naći na veb sajtu http://www.europeanprogres.org/konkursi/sr/

U program Evropski PROGRES su uključena sledeća 34 grada i opštine – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker