Kultura

Likovna galerija “Čedomir Krstić” najavljuje još bogatiji i kvalitetniji program za 2023. godinu

Godina koja je na izmaku za Likovnu galeriju “Čedomir Krstić” u Pirotu bila je turbulentna, ali i veoma bogata kulturnim dešavanjima, ocenila je, direktorka, Radmila Vlatković. Prema planu i programu naredna, 2023. ne bi trebalo da bude ništa manje uspešna. Nedavno je zasedao Umetnički savet povodom konkursa na koji se javilo preko 60 autora različitih dela. Kako nam je rekla Radmila Vlatković kriterijum je bio dosta strog sve sa ciljem da se poveća kvalitet izložbenih postavki. 

“Trenutno u programu je 17 izložbenih postavki što će, svakako, tokom godine pretrpeti izvesne izmene i povećati broj izložbi, jer planiramo da više sarađujemo sa sličnim i srodnim institucijama kao što su galerije savremene umetnosti iz Niša i Beograda, sa muzejima širom Srbije kako bismo povećali kvalitet izložbenih postavki. Tu su i tradicionalne izložbe koje svake godine ponavljamo – Dečji likovni salon i godišnje izložbe pirotskih stvaralaca. Naravno, Kulturno leto zahteva poseban program i o tome ćemo svakako sarađivati sa ostalim institucijama, a ono što bih istakla, kao glavnu stvar, u narednoj godini navršava se 100 godina od rođenja Čedomira Krstića. Za tu priliku radi se velika monografija i biće jedna ogromna retrospektivna izložba u saradnji sa njegovom ćerkom, koja živi u Milanu, i koja će nam ustupiti bogat fond umetničkih dela svog oca”- rekla je Vlatkovićeva.

Ona je dodala da je bilo u planu da se preuzme iz Niša izložba o Radomiru Antiću, ali, s obzirom da se za dve godine navršava 100 godina od njegovog rođenja, to će tek uslediti. Početkom naredne godine, što je veoma važno, biće upriličena izložba Iz umetničke zbirke Prvog maja.

Rezultati konkursa Galerije “Čedomir Krstić” – izložbe u 2023.godini:

1.IZ UMETNIČKE ZBIRKE “PRVOG MAJA”
2. ANĐELA MICIĆ
3. FILIP RISTIĆ
4. HARIS LIČINA
5. KA JONG ČOI
6. OGNJEN MIRKOVIĆ
7. PAULINA ALEKSIĆ
8. PREDRAG LOJANICA
9. SVETISLAV JOVANOVIĆ CELA
10. JOVICA ILIĆ
11. DRAGANA DRAGUTINOVIĆ
12. DRAGAN MANČIĆ
13.100 GODINA OD ROĐENJA ČEDOMIRA KRSTIĆA
14. UDRUŽENJE NOVA ART SCENA
15. UDRUŽENJE LIKOVNIH UMETNIKA „PIRGOS ART“
16 . DEČIJI LIKOVNI SALON
17.ZORAN MOJSILOV

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker