Lokalna samouprava

“Lidl” se otvara i u Pirotu!

Nemački trgovinski lanac Lidl planira da u Srbiji 2018. godine otvori veći broj maloprodajnih objekata, od kojih će jedan biti otvoren i u Pirotu. Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, predložio je većnicima usvajanje Plana u kome se između ostalog, za izgradnju saobraćajnice za potrebe Lidl-a, izdvoji 8 miliona dinara. O ovome će se sutra na sednici Skupštine grada izjašnjavati i odbornici.

Vasić je većnicima i prisutnim novinarama rekao da je Gradska uprava Pirot u proteklih nekoliko meseci pružila maksimalnu podršku koja je u ingerenciji lokalne samouprave, kako bi omogućili kompaniji Lidl da ostvari svoju investiciju u našem gradu.

Do parcele, na kojoj se planira izgradnja objekta trenutno ne postoji saobraćajnica. Zemljište na kojoj je planirana izgradnja javne saobraćajnice je u vlasništvu grada i nije potrebno otkupljivati privatne parcele, kao što je to slučaj u Subotici, gde je grad morao za iste potrebe Lidla da otkupi nekoliko parcela u vrednosti od preko 15 miliona dinara.

Lidl će se u Pirotu nalaziti u ulici 22.divizije, iza Banket sale Gazela.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker