Dimitrovgrad

Leskovčanin preko Gradine švercovao ovčija creva

Carinici su 4. aprila 2016. godine na graničnom prelazu Gradina otkrili nesvakidašnji prekršaj: 37-godišnji Leskovčanin, nosilac dvojnog (srpskog i bugarskog) državljanstva, pokušao je da prokrijumčari gotovo 50 kilograma usoljenih ovčijih creva. 

usoljena ovcija creva

Pomenuti putnik se pojavio na graničnom prelazu koristeći zeleni kontrolni prolaz, namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje. Slučajnim uzorkom izdvojen je za selektivnu kontrolu, a na prethodno postavljeno pitanje carinika, rekao da nema ništa što bi prijavio, osim ličnih stvari. 
I carinik se iznenadio kada je otvorio prtljažnik „Audija A7“ bugarskih registarskih oznaka i u njemu zatekao ogromnu crnu kesu u kojoj su se nalazile 122 veze usoljenih ovčijih creva čija je ukupna težina iznosila 44 kilograma. 
Mada nisu očekivali da neko luksuznim automobilom sa kožnim sedištima krijumčari ovako nešto, carinicima ni takvi slučajevi nisu potpuno nepoznati, jer je, kažu, to roba koja ima mnogo višu cenu na našem tržištu, u odnosu na susednu Bugarsku, pa je samim tim vrlo interesantna za krijumčarenje. Primera radi jedna veza usoljenih ovčijih creva, koja se koriste za punjenje kobasica, kod nas košta između osam i deset evra.

audi u kojem su pronadjena ovcija creva

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker