Gradska hronika

Lekari pirotske Bolnice ne odustaju od zahteva za smenom direktora

Sindikati Opšte bolnice u Pirotu i Štrajkački odbor ove zdravstvene ustanove, danas su odlučili da svakog dana organizuju jednočasovni štrajk upozorenja, dok osnivač ne smeni akruelnog direktora dr Gorana Petrovića.

Štrajkački odbor u kome su lekari Branimir Havidža Lilić, Dragan Tošić, kao i Igor Stojanović, danas je ponovio razloge zbog kojih se traži smena  dr Petrovića sa mesta direktora.  Oni su konstatovali da su  ozbiljno narušeni međiljudski odnosi, da među zaposlenima vlada opšte nezadovljstvo zbog ponašanja direktora i da niko nije zadov0ljan načinom ruzkovođenja i ophođenja. Od 94  lekara  specijalista, čak 74 je potpisalo peticiju za smenu dr Petrovića, a sa zahtevom je pre dvadesetak dana, upoznat i predsednik Republike, kao i Ministarstvo zdravlja.

Dr Aleksandar Lilić, poznati hirug rekao je da je ovdašnja Bolnica bila jedna od najpoznatijih u Srbiji, da je bila nastavno -naučna baza medicinskog fakulteta, ali da je sada upravo zbog načina rukovođenja daleko od toga i da se mora vrati tamo gde joj je i mesto-u red najboljih bolnica. Nekada su je zvali malom “VMA”, gradili su je građani samodoprinosom i obaveza prema tim građanima je da ova ustanova radi kao što je nekada radila. Lekari Bolnice više vremena provode po sudovima nego na svojim radnim mestima-precizirao je dr Lilić.

Dr Milan Živić, anesteziolog kaže simbolično, da gori na Staroj planini, ali već 6 godina u u Bolnici-kazao je ovaj specijalista koji je suspendovan, i na bolovanju.  Dr Nenad Zdravković,je na sastanku ponovio da iza zahteva za smenu direktora Petrovića ne stoji ni jedna politička partija i da je najveći broj lekara van stranaka. među onima koji su u strankama ima  pristalica i vladajuće, ali i opozicionih stranaka, a jedini razlog kojim se rukovode nezadovoljni lekari jeste da se  reše problemi sa kojima se Bolnica suočava.

Direktor dr Goran Petrović, još uvek se ne oglašava povodom zahteva za njegovu smenu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker