Lokalna samouprava

Lazar Penčić – novi v.d. direktora Narodnog pozorišta Pirot

Na današnjoj sednici Gradske skupštine za novog v.d. direktora Narodnog pozorišta Pirot imenovan je Lazar Penčić, koji je četiri godine bio član Upravnog odbora ove ustanove, a završio je Filozofski fakultet u Nišu – smer komuniciranje i odnosi sa javnošću.

Dugogodišnji direktor ove ustanove, Gradimir Filipović, zbog odlaska u penziju, razrešen je sa ove funkcije, a gradonačelnik Vasić se Filipoviću zahvalio pred odbornicima na vrlo uspešnom obavljanju funkcije direktora važne ustanove, na realizaciji velikog broja važnih projekata, poput Festivala malih formi, zapaženog učešća priotskog teatra na festivalima u zemlji i inostranstvu.

Mladi i ambiciozni Lazar Penčić u svom prvom obraćanju novinarima kazao je da je velika čast i odgovornost pre svega voditi ustanovu koju je sa velikim uspehom godinama vodio njegov prethodnik Filipović.

-Narodno pozorište Pirot je jedno od najstarijih u Srbiji, ali i najmanjih po broju zaposlenih. Želim da se pozabavim najpre tehničkim kapacitetima pozorišta, ali i da se pozorište približi građanima, ne samo grada, već i u okolnim selima-kazao je Penčić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker