Korona virus

Laboratorija “VATRENO OKO”: Stigli rezultati za sedam briseva, jedan POZITIVAN na covid19

Od početka epidemije do 08.10.2020.g. na području okruga ukupno је uzorkovanо 3838 brisеva na RT-PCR. Danas, 08.10.2020. uzorkovana su i poslata 2 brisa u laboratoriju “VATRENO OKO “ u Nišu. Na dan 07.10.2020. iz laboratorije su izdati rezultati za 7 briseva na PCR, od kojih je jedan POZITIVAN.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas laboratorijski je potvrđeno 378 osoba: u Pirotu 254, Babušnici 38, Beloj Palanci : 82; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 25 umrlih lica.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 221 laboratorijski potvrđenih lica Pirot143, Bela Palanka-62, Babušnica-13 i Dimitrovgrad –3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (7 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali STABILNA. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI. Epidemiološkim ispitivanjem pozitivnih osoba otkrivaju se i oboleli članovi porodica.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se dve osobe, nijedna nije sumnjiva na COVID-19.

 Uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije u R Srbiji, POTREBNO JE DOSLEDNO POŠTOVATI MERE PREVENCIJE, naročito u zdravstvenim ustanovama, školama, vrtićima, firmama, fabrikama, javnim ustanovama…

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button