Korona virus

Laboratorija “VATRENO OKO”: Stigli rezultati za 11 uzoraka, svi NEGATIVNI

Od početka epidemije do 22.10.2020.g. na području okruga ukupno је uzorkovanо 3943 brisеva na RT-PCR. Danas, 22.10.2020. uzorkovano je i poslato 16 briseva u laboratoriju “VATRENO OKO “ u Nišu. Na dan 21.10.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 11 uzorka, I svi su NEGATIVNI.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas laboratorijski su potvrđene 384 osobe: u Pirotu 260, Babušnici 38, Beloj Palanci 82; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 28 umrlih lica sa područja okruga.

pirot panorama tvrdjava kale brdo sarlah

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 227 laboratorijski potvrđenih lica Pirot149, Bela Palanka-62, Babušnica-13 i Dimitrovgrad –3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (13 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA I NESTABILNA. Registruju se POJEDINAČNI SLUČAJEVI. Epidemiološkim ispitivanjem pozitivnih osoba otkrivaju se i oboleli članovi porodica. Povećava se broj pregleda u COVID ambulantama u okrugu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se tri osobe od kojih je jedna sumnja na COVID-19.

 Uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije u R Srbiji, POTREBNO JE DOSLEDNO POŠTOVATI MERE PREVENCIJE, naročito u zdravstvenim ustanovama, školama, vrtićima, firmama, fabrikama, javnim ustanovama…

PROSLAVE I OKUPLJANJA VEĆEG BROJA LJUDI U ZATVORENOM PROSTORU NOSE VISOK EPIDEMIOLOŠKI RIZIK ZA PRENOŠENJE VIRUSA!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker