“Vremenska mašina” Zorana Mojsilova ne prestaje da oduševljava Amerikance

Podelite

Izložba umetničkih instalacija autora Zorana Mojsilova, svetski priznatog umetnika koji je poreklom iz naših krajeva, tačnije iz sela Vlasi, oduševila je ljubitelje umetnosti u Americi, ali i novinare, pa brojni američki mediji koji se bave kulturom pišu o “čoveku koji se rve sa stenama i drvetom” i pravi vrhunska umetnička remek-dela. 

Mediji su posebni fascinirani činjenicom da inspiraciju za svoja dela Mojsilov nalazi u šarama pirotskog ćilima pa je jedan od štampanih medija koji je uradio veliki intervju sa Mojsilovim, napravio jedinstveno grafično rešenje za pomenuti intervju takođe u šarama pirotskog ćilima (na fotografiji dole). Kako je Mojsilov kazao Pirotskim vestima, nakon veoma uspešne izložbe u Plains art muzeju u Severnoj Dakoti, a koja će trajati sve do juna meseca, pregovara se i sa drugim poznatim galerijama u USA ali i širom sveta koje žele da svojoj publici prirede izložbu kakva se retko viđa. 

 

 

Zoran Mojsilov: “I Amerikanci se sad dzvere, ko što se Piroćanci dzvere Jabučilu”

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1