U Gostušu ovog leta dolaze studenti iz Nemačke, Velike Britanije, Bugarske, Rusije…

Podelite

Na Volonterskom kampu koji se ovog leta organizuje u Gostuši, i deo je Programa Evropske godine kulturnog nasleđa 2018. učestvovaće veliki broj studenata, uglavnom arhitekture, a među prijavljenima ima studenata iz Nemačke, Velike Britanije, Rusije, Bugarske, Holandije i mnogih drugih zemalja, kazala je Pirotskim vestima Elena Vasić Petrović, predsednica Fondacije “Arhitekta Aleksandar Radović”, koja i organizuje ovaj volonterski kamp. 

Kamp će imati predstavljanje i u Beogradu i to u okviru Foruma Kreativna Evropa koji se održava u Vukovoj zadužbini 22. juna. Takodje, Kamp će biti predstavljen i u Berlinu na Eveopskom kongresu nasledja koji se trenutno održava.

 

gostuša

Volonterski kamp se održava pod pokroviteljstvom organizacije European heritage volunteers iz Vajnmara, Nemačke, u Kamenom selu – Gostuši i na njemu će učestvovati veliki broj mladih stručnjaka iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa iz cele Evrope. 

Kamp se održava od 15. do 25. avgusta u Gostuši. Po rečima arhitekte Elene Vasić Petrović, predsednice Fondacije, cilj projekta je da se nakon ogromne pažnje koju je Gostuša dobila širom Evrope i nagrade Europa Nostra koja je dodeljena za projekat konzervacije sela Gostuša, sada kroz volonterski rad pruži i konkretna pomoć najugroženijim stanovnicima ovog sela na Staroj planini.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mejl: [email protected]

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1