Promovisan Zbornik istoriografskih radova “Pirot od turske kasabe do modernog grada”

Podelite

Večeras je u prepunoj čitaonici Narodne biblioteke promovisan Zbornik istoriografskih radova “Pirot od turske kasabe do modernog grada”.  Promociju su organizovali Istorijski arhiv Pirot i Udruženje istoričara Pirot pod pokroviteljstvom Grada Pirota. Na promociji, a i među koricama samog Zbornika, mladi pirotski istraživači-istoričari prezentovali su brojne nove detalje iz istorije našeg kraja koji su do sada bili nepoznati, ili nedovoljno poznati stručnoj i široj javnosti.

Zbornik sadrži 20 istoriografskih radova eminentnih stručnjaka iz ove oblast koji su već predstavljeni na istoimenom naučnom skupu 12. oktobra. Urednik Zbornika je prof.dr Miloš Jagodić, a recenzenti prog.dr Goran Vasin, doc.dr Danko Leovac i dr Vladimir Jovanović.

Izdavač je Istorijski arhiv u Pirotu. O Zborniku su govorili Mila Panajotović, Igor Stamenović, Predrag M. Vidanović i Davor Lazarević, istoričari koji imaju i svoje radove u ovom zborniku, i Ivana Kostadinović, direktor Istorijskog arhiva u Pirotu. Moderator promocije bila je Bojana Mitić, diplomirani filolog.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1