Pirotski bibliotekari na konferenciji Bibliotekarskog društve Srbije

Podelite

Predstavnici Narodne biblioteke Pirot učestvovali su na XV konferenciji Bibliotekarskog društva Srbije “Inovacije i trendovi u bibliotekarstvu”, održanoj 13. i 14. decembra u Čačku. Na konferenciji, koja je trajala dva dana i sadržala četiri radne sesije, izlagači iz Srbije i inostranstva govorili su o različitim trendovima u bibliotekarstvu, novim medijima, društvenim mrežama i Z generaciji, novim metodama rada, a sve sa ciljem primene tih metoda u radu biblioteka. Predstavljen je i Zbornik radova sa prošlogodišnje konferencije među kojima se nalazi i rad pirotskih bibliotekara Čitaj, čitaj, čitaj.

Konferencija se, inače, svake godine održava u Beogradu 14. decembra, na Dan bibliotekara Srbije, kada je 1947. godine osnovano i Bibliotekarsko društvo. Ove godine, međutim, održana je u Čačku zbog svečanog otvaranja nove zgrade biblioteke. Naime, Narodna biblioteka “Vladislav Petković Dis” dobila je zgradu Doma Vojske od 3000 m2, koja je potpuno renovirana i adaptirana za potrebe biblioteke. Pored bibliotečkih usluga, korisnici će moći da uživaju i u raznim kulturnim sadržajima, kao što su pozorišne predstave, akustični koncerti, kreativne radionice i dr.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1