Magija pirotskog ćilima na kreacijama Silvane Tošić

Podelite

Sinoć je u prepunom holu Doma vojske, u okviru Pirotskog kulturnog leta, održana revija kreatorke i poznate novinarke RTS-a Silvane Tošić na kojoj su pirotski manekeni, među kojima su bili i učenici generacija pirotskih srednjih škola, prezentovali najnovije kreacije Tošićeve. Revija je ispraćena ovacijama publike a atmosferu je adekvatnom muzikom – džez standardima učinio nezaboravnom Instrumental trio, bend iz Pirota. 

-Naziv ovogodišnje revije je bio “Sofra”. Sofra znači okupljanje, okupljanje oko stola, okupljanje porodice, nacije, okupljanje oko jedne ideje, a moja ideja je da se šare pirotskog ćilima sačuvaju od zaborava. Primena pirotskih šara na odeći, torbama, šeširima i drugim upotrebnim predmetima su upravo način da to pokušam da uradim. Vrlo sam ponosna na kolekciju mojih torbi, koju sam nazvala naravno “pirotska torba”. Ovo je rezime mog trogodišnjeg rada, mislim da sam dosta napredovala, sada sam se igrala i kontinentima i šarama i materijalima. Otkrila sam da je džins fenomenalan materijal za šaru “sofre”, moja omiljena šara “kraljičin rukav” je meni glamurozna, ona mi je za svečane haljine-kazala je Pirotskim vestima Tošićeva.

 ž

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1