Koncert Bisere Veljković u Pirotu

Podelite

U ponedeljak 25. juna u okviru Koncertne sezone u sali Doma kulture održaće se koncert poznate pijanistkinje Bisere Veljković. Koncert počinje u 19:30, a program koncerta je sledeći:

 

  • Bach Busoni Coral g- moll
  • Beethoven Rondo op.51 no.1
  • Schubert sonata op.120

 

Allegro moderato
Andante
Allegro

 

  • Chopin Nokturno op. Posth
  • Brahms Intermezzo op.118 no 2
  • Brahms Rapsodija op. 79 no.1

 

Biografija Bisere Veljković

Bisera Veljković, rođena u Sarajevu, gde je stekla svoje osnovno muzičko obrazovanje. Studije klavira započinje kod prof. Jovanke Arandjelović i prof. Dragoslava Aćimovića. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi prof. Dragoslava Aćimovića, u čijoj klasi je i magistrirala.
Za vreme studija usavršavala se na majstorskim kursevima, seminarima i predavanjima kod prof. N. Štarkmana, A. Valdme, D. Katunca i učestvovala na više manifestacija kao istaknuti student. Posle studija nastavlja muzičku delatnost koja se ogleda u više održanih celovečernjih solističkih koncerata širom Srbije, a sa podjednakim uspehom je nastupala i kao kamerni muzičar u zemlji i inostranstvu.
Trenutno je stalni član: klavirskog trija “Perla”, sa kojima aktivno koncertira; kvarteta pijanistkinja “D-Art” sa kojima je imala zapažen nastup u Zadužbini Ilije M. Kolarca, uz snimljen CD; dua “Melodica Serbica” i kamernog ansambla “Blis” premijerno izvodeći klavirski kvintet “Pastrmku” F. Šuberta.
Kao solista i kamerni muzičar, nastupala je više puta na svim većim muzičkim festivalima: NIMUS-u, LEDAMUS-u, IHS. Sa kamernim orkestrom ‘‘Amoroso” solistički nastupila na NIMUS-u izvodeći klavirski koncert J.S.Baha. Sarađivala je sa dirigentima: dr Suzanom Kostić, mr Radetom Pejčićem i mr Zoranom Stanisavljevićem. U trogodišnjem mandatu obavljala dužnost šefa Katedre za komplementarni klavir.
Kao pedagog ima zapažene rezultate i mnogobrojne nagrade svojih studenata.
Od 2003. radi na Fakultetu umetnosti u Nišu za predmet – komplementarni klavir.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1