Ostale vesti

Kruševačko pozorište gostije u Pirotu predstavom DUPLO GOLO!

U utorak 25.04.2023. u 19.30 u Narodnom pozorištu u Pirotu gostuje Kruševačko pozorište koje će izvesti komad DUPLO GOLO  po motivima filma DO GOLE KOŽE.

Režiju potpisuje Nenad Todorović, adaptacija u Jovan Ristić. Ulaznice po ceni od 300,oo dinara mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Pirot.

 

 

Reč dramaturga

Inspirisani filmom ” Do gole kože” želeli smo da stvorimo priču o šest muškaraca u teškim materijalnim, ali i duhovnim stanjima i, ono što je najvažnije, priču o njihovoj borbi sa pomenutim problemima. U okvir sociološke drame, uvrstili smo univerzalnu problematiku današnjeg čoveka i njegovu potrebu da se izbori za svoje mesto pod nebom. Simbolično skidanje, odnosno ogoljavanje čoveka do jezgra njegovih strahova i želja je suštinski kontekst ove priče, a njihova odluka da sa sebe skinu svoja materijalna odela kako bi zabavili narod i rešili finansijske probleme, samo je površinski sloj dizajniran da privuče pažnju gledaoca, baš kao i plesna tačka ovih šest muškaraca. Spoznajom i prihvatanjem samih sebe kao i suočavanje sa ličnim iskonskim strahovima je uslov za njihovo oslobađanje od istih i uputstvo za sreću.

Jovan Ristić

 

Reč reditelja

Šestorica veličanstvenih besposličara žive svoje male privatne epopeje, slave svoje otkaze ispijajući pivo i gluvareći. A onda dođu na spasonosnu ideju…

Divovske prepreke koje im društvo postavlja za svako bi bile nepremostive, za naše momke one su samo usputni izazov, pa je i uspeh zagarantovan.

I tako, ukratko, dođosmo do egzistencijalističke bajke za starije od 18 koja kofama doliva nadu. A bajke ne lažu, da lažu, ne bi ih valjda deci čitali.

Nenad Todorović

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker