Lokalna samouprava

Krupac sve privlačniji mladima koji žele da žive na selu! Vasić obišao proizvođače cveća, klakera, FK Zadrugar…

Predsednik Privremenog organa Grada Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao selo Krupac, gde je obišao nekoliko malih porodičnih firmi – porodicu koja se bavi plasteničkom proizvodnjom cveća, kao i porodičnu firmu za proizvodnju nadaleko čuvenog pirotskog klakera, a za kraj posete, Fudbalskom klubu Zadrugar iz Krupca, koji je obeležio vredan jubilej – 90 godina postojanja, uručena je moderna kosačica za fudbalske terene, koja predstavlja donaciju Grada i Komunalca.

Po Vasićevim rečima, život na selu postaje sve privlačniji izbor, a grad Pirot se ističe kao primer podrške ruralnim zajednicama kroz razvijenu infrastrukturu i podršku lokalnih inicijativa. Poseta porodicama u selu Krupac, koje su svoj život posvetile različitim poslovnim delatnostima svedoči o raznolikosti i uspehu života na selu.

Prva porodica koju je mr Vladan Vasić posetio bavi se proizvodnjom cveća, koristeći savremene poljoprivredne tehnologije i prakse. Grad Pirot pruža podršku ovakvim inicijativama kroz obezbeđivanje pristupa tržištima, edukaciju i infrastrukturnu podršku. Porodica ističe da je uz podršku Grada, uspela da modernizuje svoje poslovanje, čime ne samo da obezbeđuje egzistenciju za sebe već i doprinosi opštem ruralnom razvoju. Druga porodica se bavi tradicionalnom proizvodnjom klakera. Grad Pirot ih podržava kroz niz programa i inicijativa, obezbeđujući pristup tržištima i promociju njihovih proizvoda.

Fudbalski klub “Zadrugar” je sa ponosom obeležio 90 godina postojanja, a Grad Pirot i Komunalac su odlučili učiniti taj jubilej još posebnijim. U znak podrške ovom dugovečnom klubu, Grad je zajedno sa Komunalcem donirao modernu kosačicu na korišćenje i održavanje.

Ova inicijativa reflektuje posvećenost lokalne samouprave razvoju sportskih zajednica u gradu. Kosačica će omogućiti fudbalskom klubu “Zadrugar” održavanje travnatih površina u savršenom stanju, stvarajući optimalne uslove za treniranje i takmičenja.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker