Lokalna samouprava

Kroz subvencije seoskim turističkim gazdinstvima do dupliranja smeštajnih kapaciteta

Grad Pirot narednih dana objaviće javni poziv za vlasnike kategorisanih seoskih domaćinstava koji će moći da dobiju subvencije u ukupnom iznosu od tri miliona dinara, kako bi unapredili svoje turističko domaćinstvo i samim tim obogatili turističku ponudu. Kako je Pirotskim vestima kazao zamenik gradonačelnika Miloš Colić, nakon javnog poziva koji će ubrzo biti raspisan, deset domaćinstava koja apliciraju sa najboljim projektima, dobiće povraćaj od 50 posto investicije. 

turizam zavojsko jezero stara planina

Po Colićevim rečima, ovo je prvi put da Gradska uprava na ovaj način subvencioniše razvoj seoskog turizma, ali će se nakon izuzetno pozitivnih reakcija na samu najavu ovog vida subvencija, sa tom praksom i u većem obimu nastaviti i u narednom periodu.

-Kovid 19 nam je pokazao da možemo dobiti višestruko veći broj turista na Staroj planini. Ubeđeni smo da će se taj trend održati, ali mi moramo da stvorimo uslove u infrastrukturi. To nisu samo putevi, već i promocija turističkih kapaciteta ali i pomoć u povećanju kapaciteta. Mi smo za početak opredelili tri miliona dinara i na taj način mi ćemo pomoći razvoj deset turističkih gazdinstava tako što ćemo finansirati polovinu njihovih projekata. Time ćemo dobiti 40 kreveta za godinu dana, a za jedan ceo mandat, odnosno za četiri godine,  mi ćemo imati 160 novih kreveta što je više od 120 posto povećanja od trenutne situacije. Planirali smo da najmanje duplo povećamo broj kreveta u odnosu na sadašnjih 120-kazao je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker