Lokalna samouprava

Kroz Srbiju prošlo više od milion i po migranata

Kroz našu zemlju je od početka migrantske krize prošlo više od milion i po izbeglica, kazao je danas novinarima Vladimir Cucić, iz Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, prilikom posete šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija Prihvatnom centru kod Pirota. Trenutno u ovom centru kod Pirota smešteno je 86 migranata. Prihvatni centar je zajedno sa Fabricijom obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. 

-Ovo je jedan od 18 ovakvih centara čije funkcionisanje finansira EU. Vi vrlo dobro znate da je migrantska kriza vrhunac dostigla 2015. godine i do tada EU je dala 100 miliona evra za pomoć u rešavanju migrantske krize-kazao je Fabrici.

Cucić je kazao da je vrh talasa priliva migranata iza nas, da je u Prihvatnom centru kod Pirota trenutno smešteno 86 osoba, ali i da bez pomoći EU Srbija bi veoma teško mogla uspešno da se nosi sa ogromnim izazovom kakav je priliv ogromnog broja migranata. Fabrici je prilikom obilaska Prihvatnog centra razgovarao sa medicinskim osobljem, a posebno je sa zadovoljstvom konstatovao da je već nekoliko mališana koji su se rodili u Pirotu, dobilo srpska imena.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker