Lokalna samouprava

Kroz programe zapošljavanja Gradske uprave za šest godina upošljeno skoro 600 ljudi

U okviru realizacije mera i programa aktivnost zapošljavanja Grad Pirot je u poslednjih šest godina iz budžeta izdvojio skoro 95 miliona dinara za realizaciju četiri programa zapošljavanja na kojima su angažovana gotovo 600 lica.

Od pre par godina Grad ovaj program realizuje u saradnji sa pirotskom filijalom NSZ, a ova uspešna saradnja nastavljena je i ove godine potpisivanjem protokola o saradnji između Grada Pirota i Filijale NSZ u Pirotu.

-Za 2020. godinu za programe zapošljavanja izdvojili smo 19 miliona dinara, potpisali smo ugovore o realizaciji dva programa, a vrlo brzo će biti pokrenuta još dva programa. Za program stručne prakse izdvojili smo osam miliona dinara i očekujemo angažovanje tridesetak i više lica. Za program javnih radova izdvojili smo šest miliona dinara i očekujemo privremeno zaposlenje za više od 50 lica. Naravno, tu si i programi zapošljavanja koje realizujemo sa HELP-om, zatim sa KLER-om ,a sledeća mera jeste obuka za deficitarna zanimanja na tržištu rada. Spremni smo da vršimo obuku, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor pirotske Filijale NSZ Dragan Jenačković kazao je da će vrlo brzo, krajem februara, biti potpisani novi sporazumi sa Gradom za sufinansiranje samozapošljavanja.

-Grad je izdvojio oko 4 miliona dinara, mi ćemo sufinansirati sa još 3.3 miliona. Ukupno 7.3 miliona dinara biće namenjeno za trideset budućih preduzetnika koji će sami sebi kreirati radna mesta i neće više biti na evidenciji nezaposlenih lica-kazao je direktor Jenačković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker