Lokalna samouprava

Kroz javno privatno partnerstvo do boljeg gradskog i prigradskog saobraćaja

Danas su većnici Gradskog veća u Pirotu usvojili izmene Koncesionog akta kojim se bliže i preciznije definiše postupak pokretanja javno-privatnog partnerstva u oblasti gradskog i prigradskog saobraćaja, pre svega sa aspekta politike cena. 

Po rečima Dejana Ranđelovića, gradskog većnika zaduženog za saobraćaj, ovaj važan posao trebalo bi da bude završen do septembra a cilj je da građani imaju kvalitetan i bolji nego do sada gradski i prigradski saobraćaj. Većnici su, po Ranđelovićevim rečima usvojili i povećanje od oko pet miliona dinara prema javnim prevoznicima a zbog činjenice da je u međuvremenu došlo do povećanja cena goriva i drugih troškova.

-Došlo je do povećanja cene goriva, cene tehničkog pregleda, cene osiguranja tako da smo morali da korigujemo postojeći koncesioni akt u kome su cene bile na nivou iz 2014. godine. Povećali smo davanja za pet miliona dinara tako da sada kilometar prevoza iznosi 92.5 dinara po kilometru, što će svakako doprineti da se poveća kvalitet javnog prevoza i motivisati prevoznike da se jave na tender za javno-privatno partnerstvo-kazao je Ranđelović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker